Ingrediente pentru tocană de vită cu ciuperci:

● un kg carne de vită de gătit

● 2 cepe
● 2 morcovi

● 300 g ciuperci

● 100 ml ulei
● 2 linguri făină

● 300 ml vin roșu
● o foaie de dafin

● sare ● piper

Pentru servit:

● mămăligă
● 2-3 fire pătrunjel

● 4 linguri smântână
● un ardei iute roșu

1. Carnea de vită tăiată cubulețe se rumenește în ulei, apoi se scoate.
2. Se pune apoi ceapa, tocată mărunt, se presară cu sare și piper și se lasă să devină
translucidă. Se pune făina, se amestecă și se stinge cu vin.

Ce se întâmplă cu femeile care beau zilnic două pahare de vin pe zi

3. Se adaugă carnea, morcovii curățați și
tăiați, după preferință, ciupercile curățate,
foaia de dafin și se completează cu apă. Se
lasă la fiert cu capac pentru 80 de minute.
4. Se servește cu mămăligă, smântână,
pătrunjel și ardei iute.

Sursa foto:Shutterstock