Ingrediente

  • 800 g carne de vită
  • 2 cepe
  • 5 căței usturoi
  • 3 morcovi
  • 2 linguri făină
  • 5 linguri pastă de roșii
  • 500 ml vin roșu
  • un litru supă
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 2-3 fire ceapă verde

1. Carnea de vită tăiată cuburi și presărată cu sare și piper se rumenește pe toate părțile în cratița de fiert în care s-a încins în prealabil uleiul.
2. Se scoate și se pun ceapa mărunt tăiată și usturoiul. Se lasă să se înmoaie, se adaugă făina și pasta de roșii, se amestecă și apoi se pune din nou
carnea. Se toarnă vinul și supa și se dă cratița la cuptor pentru două ore.
3. Se adaugă morcovii și se mai lasă la cuptor 30 de minute. Se servește cu ceapă verde tăiată mărunt.

Sursa foto: Shutterstock