Ingrediente
►400 g piept de porc afumat
►2 cepe roșii
►6-8 cartofi
►3 ardei capia
►2-3 ardei iuți
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat și boabe
►2 frunze dafin
►3 linguri ulei
►o lingură pastă de roșii
1. Se curăță ceapa roșie, se spală și se taie rondele. Se înăbușă câteva minute în ulei. Treptat, se adaugă apă călduță și ardeii capia feliați.
2. Pieptul de porc se taie cubulețe și se adaugă în cratiță împreună cu ceapa și ardeii. Se călesc la foc mediu și, dacă este nevoie, se adaugă apă. Se condimentează cu sare, piper boabe și măcinat și foile de dafin.
3. Cartofii se curăță, se spală, se taie felii mai mari și se adaugă în cratiță împreună cu ceapa și carnea călită. Se înăbușă cu apă și, după ce au fiert și cartofii, se adaugă pasta de roșii.
Se mai lasă să fiarbă la foc mic.
4. Înainte de a se băga la cuptor, se adaugă 2-3 ardei iuți. Se bagă în cuptor și se lasă aproximativ
30 de minute să se rumenească. Se servește ornată cu frunzulițe de mărar și cu murături asortate.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/06/ana-odagiu-si-conrad-mericoffer-4.jpg)