► Ingrediente
► un kg ardei
►2 linguri zahăr
►4 linguri ulei de măsline
►o căpăţână usturoi
►sare
►200 ml suc de roşii
►piper negru măcinat
►cimbru verde
►o lingură paprika
►o legătură pătrunjel proaspăt

► Preparare:
1. Se spală ardeii, se curăţă, se taie fâşii şi se presară sare peste ei.
2. Se curăţă usturoiul, se pisează şi se căleşte în uleiul uşor încins. Se adaugă ardeii pe rând şi se perpelesc în sucul propriu.
3. Dacă nu mai există sucul pro-
priu, se adaugă suc de roşii, puţin câte puţin, până se înmoaie.
4. Se condimentează cu sare, piper, paprika şi se adaugă zahăr şi cimbru, după preferinţă. După ce mâncarea a dat în clocot, se opreşte focul şi se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt.