Ingrediente:

  • 1/2 kg boabe de struguri foarte dulci
  • 250 g mascarpone
  • 160 g zahăr
  • 3 ouă
  • 4 pişcoturi
  • o lingură cacao
  • Pentru sos:

  • 250 ml apă
  • 125 g zahăr
  • 50 g cafea solubilă
  • o lingură amidon
  • 1. Pentru sos, se fierb apa şi zahărul, se adaugă cafeaua, amidonul și se amestecă până se omogenizează bine. Se trage de pe foc şi se lasă aşa 10 minute.
    2. Între timp, gălbenuşurile şi 60 g zahăr se amestecă la bain-marie, iar albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr. Mascarpone se amestecă puțin, apoi i se adaugă compoziţia cu gălbenuş și spuma de albuş.
    3. În pahare se repartizează sos de cafea, câte un pișcot fărâmat, cremă de mascarpone și boabele de struguri, un alt strat subțire de sos de cafea și iar cremă și boabe de struguri. Se lasă la frigider 6 ore. Se servesc ornate cu cacao.

    Sursa foto: Northfoto/Colorise