Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g zahăr
  • un ou
  • 125 g unt
  • un praf sare
  • Pentru cremă:

  • 120 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • o lingură făină
  • un plic zahăr vanilinat
  • un gălbenuș
  • 50 ml frișcă lichidă
  • Pentru servit:

  • 200 g fructe de pădure
  • 1. Se pregătește întâi crema, pentru care se amestecă zahărul, făina și gălbenusul.
    2. Laptele cu zahărul vanilinat se fierb, se toarnă peste compoziția cu gălbenuș, amestecând rapid și se pune pe foc până ce devine o cremă groasă. Se lasă la răcit și apoi se amestecă ușor cu frișcă bătută.
    3. Pentru aluat, toate ingredientele se amestecă la robot și apoi aluatul se pune pe masă, se întinde și se decupeaza mici foi pe masura formelor de tarte.
    4. Se pun foile în formele de tarte, se înțeapă cu furculița și se coc 10-12 minute. Odată răcite, se umplu cu cremă și se aduc la masă decorate cu fructe și frunzulițe de mentă.

    Sursa foto:Shutterstock