Ingrediente pentru tartă rapidă cu căpșune:

Pentru aluat:

● 300 g făină

● 150 g unt

● 3 linguri zahăr pudră
● un gălbenuș

● 80 ml apă

● un praf sare

Pentru umplutură:

● 400 g căpșune

● 3 linguri miere

1. Pentru aluat, untul trebuie să fie scos cu trei ore înainte de pregătire, făina se amestecă cu sarea și zahărul. Se adaugă untul și se amestecă cu degetele. Se adaugă apoi apa și gălbenușul și se amestecă bine pentru a obține un aluat.
2. Se întinde aluatul într-o foaie rotundă, se transferă în tava mare a aragazului tapetată cu hârtie și se pun felii de căpșune. Se lasă marginea liberă de jur-împrejur.
3. Se toarnă mierea, se întorc marginile lăsate libere peste căpșune și se coace 30 de minute.

…și dacă tot a venit vorba despre miere trebuie să citești despre beneficiile mierii de albine!