Ingrediente:
Pentru aluat:
Pentru crema de interior:
Pentru servit:
1. Pentru aluat, se amestecă bine cu degetele untul cu zahărul, se adaugă făina de migdale, sarea și oul.
2. Se amestecă bine și apoi se adaugă făina în trei reprize. Când și făina a fost înglobată, aluatul se pune pentru două ore la frigider.
3. Între timp, se prepară crema, pentru care oul, gălbenușul, zahărul, făina și amidonul se mixează. Laptele cu păstaia de vanilie se pun pe foc și, în momentul în care fierbe, se toarnă peste amestecul cu gălbenuș. Se repune pe foc și se amestecă pâna ce devine o cremă groasă care se lasă la răcit.
4. Aluatul se întinde și se așază în forma de copt, se unge cu gemul, apoi se pune crema. Se coace 30 de minute. Se lasă să se răcească în tavă, se scoate pe platoul de servit și se serveste cu zmeură pusă deasupra.
Sursa foto: Northfoto/Colorise