Ingrediente:,/h2>
Pentru aluat:
Pentru compoziţia 1:
Pentru compoziţia 2:
1. Ingredientele pentru aluat se amestecă și se frământă bine, apoi se lasă 30 de minute la rece.
2. În tava unsă cu puţin unt se transferă aluatul preparat şi se taie marginile în plus.
3. Pentru compoziţia 1, se amestecă zahărul, ouăle și un praf de sare până ce se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi apoi se toarnă laptele şi uleiul.
4. Se toarnă jumătate din acest amestec în tavă peste aluat, se pun perele curăţate şi crestate, se toarnă cealaltă parte a aluatului şi se coace 30 de minute.
5. Între timp, pentru compoziţia2, se topeşte untul şi se amestecă oul cu zahărul până ce este omogen. Se adaugă
untul, se amestecă, se scoate tava şi se toarnă acest amestec peste compoziţia din tavă și pere. Se
presară nucile şi se mai lasă 20 de minute la cuptor.
Sursa foto:Shutterstock