Ingrediente tartă din mămăligă

Pentru mămăligă

  • 500 ml apă
  • o linguriță sare
  • 150-200 g mălai

Pentru cuptor

  • 100 g unt
  • o ceapă
  • 12-14 roșii mici
  • 150 g telemea

1. Pentru mămăligă, se pun apa cu sarea la fiert și, când clocotește, se pune mălaiul.
2. Se lasă mămăliga să fiarbă aproximativ 15 minute. Trebuie să se obțină o mămăligă nu foarte tare.
3. Într-o linguriță de unt se pune la călit ceapa tăiată peștișori și se lasă până se înmoaie.
4. Într-o tavă tapetată cu hârtie se pune mămăliga și deasupra ei restul de unt. Apoi se adaugă ceapa călită, roșiile tăiate în două și telemeaua. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute.

Sursa foto: Shutetrstock

Citește și: Tartă cu roșii