Ingrediente
►600 g cartofi
►3-4 linguri pesmet
►sare
►100 g margarină
►300 g ciuperci
►pătrunjel
►1-2 legături ceapă verde
►50 g caşcaval de post
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă să se răceasă, apoi se curăţă de coajă şi se pasează.
2. În piureul de cartofi se adaugă pesmetul, sarea şi margarina care
a fost lăsată în prealabil 2-3 ore,
la temperatura camerei. Se frâmântă compoziţia bine şi se lasă câteva minute la rece. Dacă vi se pare moale se mai adaugă
1-2 linguri de pesmet sau de făină.
3. În acest timp, se curăţă şi se spală ciupercile, se taie felii potrivite şi se condimentează cu sare. Se curăţă şi se spală ceapa, se taie rondele şi se amestecă cu ciupercile.
4. Se tapetează o tavă de tartă cu margarină şi pesmet şi se întinde compoziţia de cartofi uniform şi se presară ciupercile şi ceapa. Se bagă în cuptorul încălzit în prealabil şi, după ce s-a copt, se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt şi feliuţe de caşcaval de post.
:quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/03/motans.png)