Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 4 linguri ulei
  • 25 g drojdie
  • 240 ml lapte
  • 1/2 linguriță sare
  • Pentru umplutură:

  • 1/2 varză verde
  • 3 ouă
  • 250 ml smântână de gătit
  • 200 g telemea
  • 3-4 fire pătrunjel
  • piper
  • 1. Pentru aluat, se pune făina pe masa de lucru, se adaugă drojdia topită în laptele călduț, sarea, uleiul și se frământă bine. Se lasă aluatul la crescut 40 de minute.
    2. Între timp, se taie varza cât mai mărunt.
    3. Se bat ouăle foarte bine şi se amestecă cu brânza fărâmiţată. Se adaugă varza, smântâna și piperul şi se amestecă din nou.
    4. Se întinde aluatul pe masa de lucru, apoi se transferă în tava de tartă, pe marginile acesteia. Se pune umplutura de varză, se presară pătrunjel şi se coace 40 de minute.

    Sursa foto:Shutterstock