Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 5 linguri ulei
  • 15 g drojdie
  • 4 linguri apă rece
  • un praf sare
  • 2 linguri zahăr
  • Pentru umplutură:

  • 100 g zahăr
  • 2-3 mere ionatane sau golden
  • 150 g brânză dulce de vaci
  • 2 linguri stafide aurii
  • 50 g unt
  • 1. Pentru aluat, se framântă bine toate ingredientele. Dacă mai e nevoie de apă sau de făină, se mai adaugă puțin, cât să se obțină un aluat care nu se lipșete de mâini. Se lasă la crescut 30 de minute.
    2. Între timp, se pun stafidele în apa caldă să se umfle.
    3. Aluatul se întinde în tava mare de aragaz. Se găurește cu dinții unei furculițe și se unge cu jumătate din cantitatea de unt topit. Se așază brânza de vaci și apoi se presară zahărul. Se așază felii de mere fără coajă și semințe, se aduc marginile aluatului spre centru, se ung cu restul de unt, se presară stafidele bine scurse și se
    dă la cuptor pentru 25 de minute.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise