► Ingrediente
Pentru aluat:
►200 g margarină
►400 g făină
►100 ml apă minerală
►o linguriță sare
►piper
►o linguriță chimen
Pentru umplutură:
►4 ardei
►o legătură ceapă verde
►un fir praz
►400 g ciuperci
►1-2 legături mărar
►2-3 roșii
►3-4 linguri pesmet
►ulei
► Preparare:
1. Se cerne făina într-un bol, se adaugă margarina, sarea și apa minerală. Se amestecă bine și se obține un aluat consistent. Se înfășoară în folie și se lasă la rece câteva ore.
2. Se curăță, se taie mărunt legumele, se călesc în ulei, se condimentează cu sare, piper și se pune pesmetul.
3. Se scoate aluatul, se întinde cu sucitorul și se întinde în tava de plăcintă tapetată cu hârtie de copt. Se presară chimenul și mărarul tocat și se toarnă umplutura. Se întinde uniform și se bagă în cuptorul încins.