Pentru aluat:
►un pachet margarină
►500 g făină
►o lingură sare
►250 ml apă minerală
Pentru umplutură:
►5 cartofi
►350 g broccoli
►2 cepe
►ulei
►sare
►2 ardei roşii
►piper
►100 g pesmet
►100 g cașcaval de post
1. Se cerne făina într-un bol şi se adaugă margarina și sarea. Se frământă bine și se toarnă apa minerală. Aluatul se frământă 20-30 de minute, apoi se acoperă cu o folie de plastic și se lasă la rece.
2. În timpul acesta, se spală broccoli și se opărește câteva minute în apă. Se scoate cu spumiera și se lasă să se scurgă în sită. Se taie bucăţi și se amestecă cu ceapa călită în prealabil.
3. Separat, se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se fierb în apă cu sare, timp de 20 de minute, apoi se scot şi se lasă la răcit.
4. Peste broccoli şi ceapă se toarnă pesmetul, cartofii fierţi și ardeii tăiați feliuțe. Se adaugă cașcavalul de post ras pe răzătoarea mică. Se amestecă bine și se condimentează cu sare și piper.
5. Se scoate aluatul de la rece, se întinde cu sucitorul și se împarte în două. Prima bucată se întinde în tavă, se presează ușor pe margini și se adaugă umplutura. Restul de aluat se întinde și se taie fâșii. Acestea se aranjează deasupra umpluturii astfel încât să arate ca un grătar. Se unge cu apă și se bagă în cuptorul încins. După ce s-a rumenit, se scoate din cuptor şi se poate servi atât caldă, cât şi rece.