Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 70 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • Pentru crema cu lămâie:

  • 2 lămâi
  • 180 g zahăr
  • 2 ouă plus 2 gălbenuşuri
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Pentru bezea:

  • 4 albuşuri
  • 150 g zahăr pudră
  • sare
  • 1. Gălbenuşurile se amestecă
    cu zahărul. Se adaugă făina şi
    untul amestecate bine. Aluatul
    se dă la rece 30 de minute,
    apoi se întinde în tavă şi se dă
    la cuptor 10 minute.
    2. Pentru cremă, se amestecă
    ouăle întregi cu gălbenuşurile,
    frişca lichidă şi zahărul. Se
    adaugă sucul și coaja lămâilor.
    Se toarnă peste aluat şi se dă la
    cuptor 30 de minute.
    3. Pentru bezea, se bat albuşurile
    cu un praf de sare. Când s-au
    întărit, se încorporează și zahărul.
    Se pune peste cremă. Tarta cu lămâie și bezea se dă
    la cuptor pentru 10 minute.

    Sursa foto:Shutterstock