Ingrediente pentru tartă cu gem de căpșune:

Pentru aluat:

● 300 g făină

● 200 g unt
● 3 linguri zahăr

● 1/4 linguriță sare
● un plic praf de copt

● un ou
● 4 linguri lapte rece

Pentru umplutură tartă cu gem de căpșune:

● 400 g gem căpșune
● o lingură miere

1. Pentru aluat, se pun toate ingredientele într-un bol și se frământă. Dacă este prea nisipos, se mai pune o lingură de apă, iar dacă este prea moale, se adaugă puțină făină. Aluatul obținut se lasă la rece 30 de minute, apoi se întinde cu
sucitorul pe dimensiunea tăvii de tartă.
2. Se taie marginile care depășesc buza tăvii și se umple tarta cu gem. Din aluatul tăiat de pe margini se modelează benzi care se vor așeza ca un grilaj.
3. Se unge grilajul cu miere și se dă la cuptor pentru 30 de minute.

O altă tartă care este super-mega apreciată este această tartă cu lămâie! Din tot sufletul vă recomand să o încercați!

Vezi și cum se face cea mai bună dulceață de căpșuni