Ingrediente

Pentru aluat

  • 250 g făină
  • 125 g unt moale
  • 100 g zahăr
  • un ou
  • un praf de sare

Pentru cremă

  • 4 ouă
  • 1,5 l lapte
  • o păstaie de vanilie
  • 125 g zahăr
  • 50 g făină

Pentru servit

1. Pentru aluat, se bat oul, sarea și zahărul, iar untul moale se amestecă bine cu făina.
2. Se combină cele două compoziții, se pune aluatul pe masa de lucru, se frământă bine și se lasă o oră la rece. Apoi se întinde, se transferă în forma de copt , se înțeapă cu furculița și se coace 15 minute.Se scoate și se lasă la răcit.
3. Pentru cremă, laptele se fierbe cu păstaia de vanilie, iar ouăle se bat cu zahărul până ce se obține o cremă albă. Apoi, se adaugă făina și se amestecă până se elimină cocoloașele. Se toarnă laptele clocotit, se amestecă și se pune pe foc pentru aproximativ 10 minute, până ce se obține o cremă groasă. Se lasă la răcit.
4. Se toarnă crema răcită în forma de tartă și se lasă așa o noapte. A doua zi se servește cu fructe de pădure deasupra.

Sursa foto: Shutterstock