Ingrediente:
Pentru aluatul de tartă:

un ou

2-3 linguri smântână

100 g margarină

300 g făină

sare

1-2 linguri apă rece

Pentru umplutura de tartă:

300 g ficăţei de pui

o conservă ciuperci

3 ouă

100 g caşcaval ras

3 linguri ulei

o ceapă

sare

piper

cimbru măcinat

un ardei gras roşu
Mod de preparare:
1. Se cerne făina într-un castron, se adaugă margarina tăiată cubuleţe şi sarea şi se amestecă bine, până se obţine un aluat sfărâmicios. Peste acesta se adaugă oul bătut şi smântâna şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, nelipicios. Dacă este nevoie, se adaugă 1-2 linguri apă rece, apoi se dă aluatul la rece pentru 30 de minute.
2. Se curăţă ceapa, se toacă fin şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă ciupercile spălate şi bine scurse, se călesc împreună câteva minute, apoi se adaugă ardeiul gras tăiat julien şi ficăţeii tăiaţi cubuleţe mai mici. Amestecul se ţine pe foc până când ficăţeii s-au albit bine, fără a se prăji, apoi se lasă la răcit. Când sunt deja la temperature camerei, se amestecă cu sare, piper, cimbru, cu ouăle şi caşcavalul ras.
3. Se tapetează o tavă rotundă cu margarină şi făină. Se întinde aluatul ceva mai mare decât forma de copt. Se întinde în tavă, se inţepă cu o furculiţă din loc în loc, apoi se toarnă umplutura. Se acoperă cu bucăţile de aluat ce trec peste formă. Se dă la cuptor până este gata şi se rumeneşte frumos.

 

Sursă foto: Ecaterina Cercel