Ingrediente:
Pentru aluat:
►250 g făină
►180 g unt moale
►un gălbenuş
►50 ml lapte călduţ
►10 g zahăr
►sare
Pentru umplutură:
►250 g ciuperci proaspete
►3 căţei usturoi
►3 fire pătrunjel
►2 felii brânză topită
►o lingură ulei
►sare ►piper

1. Pentru aluat, untul se mixează singur şi apoi se adaugă sarea, zahărul, laptele şi gălbenuşul, amestecând continuu.
2. Se adaugă făina amestecând mai departe şi apoi, cu mâna, se frământă puţin. Se adună aluatul într-o bilă care se dă la rece pentru 2 ore.
3. În tigaia cu ulei se pun ciupercile spălate bine şi feliate,
usturoiul şi pătrunjelul. Se presară sare şi piper şi se ţine pe foc 15 minute până ce se evaporă apa pe care şi-o lasă ciupercile.
4. Aluatul se întinde în funcţie de tava de copt, se aşază în formă, se pun ciupercile şi, deasupra, brânză topită. Se dă la cuptor pentru aproximativ
35 de minute.