Ingrediente:

● 160 g biscuiți sfărâmicioși

● 60 g unt topit
● 250 g căpșune

● 150 g zahăr
● coaja și sucul unei lămâi
● 250 g mascarpone

● 400 ml frișcă lichidă
● 300 g cremă de brânză

Pentru decor:

● 100 g căpșune
● 2 linguri zahăr

● o linguriță gelatină

Tartă cu căpșune și cremă mascarpone. Mod de preparare

1. Biscuiții se mărunțesc și se amestecă bine cu untul topit. Se pun într-o formă cu pereți detașabili și se îndeasă bine cu dosul lingurii. Se dă la frigider.
2. Se mixează 200 g căpșune cu zahărul, coaja și sucul de lămâie și, separat, se amestecă la mixer mascarpone, crema de brânză și frișca. Apoi se adaugă piureul de căpșune și restul căpșunelor tăiate cubulețe.
3. Se toarnă amestecul peste blatul de biscuiți și se lasă din nou la frigider până ce se prepară glazura exterioară.
4. Căpșunele se pun la fiert cu zahărul și puțină apă. Apoi se mixează și se filtrează. Gelatina se dizolvă în apă rece și se amestecă cu sucul de căpșune filtrat și ușor încălzit. Se toarnă peste tartă.

Și dacă tot am vorbit despre gelatină, află cum îți poți lamina părul ca la coafor cu ajutorul gelatinei!

 

Sursa foto:Shutterstock