Ingrediente pentru tartă cu brânză dulce:

Pentru bază:

● 200 g biscuiți digestivi
● 50 g zahăr
● 115 g unt nesărat

Pentru umplutură:

● 900 g cremă de brânză
● 200 g zahăr

● 45 g făină
● 5 ouă mari
● 80 ml smântână
● coaja rasă a unei lămâi
● o linguriță esență de vanilie
● figurine de ciocolată

1. Pentru bază, se amestecă biscuiții măcinați cu zahărul și untul topit. Se pune amestecul într-o
formă de copt cu pereți detașabili, având grijă să se întindă și pe pereții formei. Se dă la rece.
2. În bolul unui mixer se pun crema de brânză, zahărul și făina. Se amestecă la viteză medie 2 minute, se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând 30 de secunde după fiecare ou.
3. Se adaugă smântâna, coaja de lămâie, vanilia și apoi se toarnă amestecul în tava tapetată
cu biscuiți.
4. Se lasă la cuptor 15 minute la temperatură mare și apoi circa 60 de minute la foc mediu.
Se lasă să se răcească în tavă, se dă la rece și se taie a doua zi. Se decorează cu figurine de
ciocolată, după gust.

Să încerci și rețeta asta de ficăței–este cea mai delicioasă!