Ingrediente pentru tartă cu bezea și lămâie:

Pentru blat:

● 140 g unt
● 100 g zahăr
● un ou
● 225 g făină
● 50 g făină de migdale

Pentru crema de lămâie:

● 200 ml suc proaspăt de lămâie
● coaja de la trei lămâi
● 125 g zahăr

● 3 ouă

● 50 g unt

Pentru bezea:

● 2 albușuri
● 180 g zahăr pudră
● 80 ml apă

Pentru ornat:

● o lămâie

● frunze de mentă

1. Pentru blat, untul și zahărul se amestecă pentru a obține o cremă albă, se adaugă oul și se amestecă. Se pun apoi
făina, făina de migdale, se amestecă, iar aluatul obținut se pune la frigider pentru o oră.
2. Între timp, se prepară crema de lămâie pentru care zahărul se pune într-o crăticioară, se adaugă coaja rasă a lămâilor, ouăle și sucul de lămâie. Se pune vasul la foc mediu amestecând mereu și, când crema este groasă și omogenă, se trage de pe foc și se pune untul tăiat cubulețe. Se amestecă, se acoperă cu folie transparentă și se lasă să
se răcească așa.

3. Aluatul se întinde pe masă și se transferă în tava de copt unsă și presărată cu făină. Se acoperă cu hârtie de copt,
se pun boabe de fasole și se coace 10 minute. Se scoate de la cuptor, se îndepărtează hârtia și fasolea și se pune din nou la cuptor pentru 20 de minute. Se lasă să se răcească. Se pune crema cu lămâie și se dă la frigider două ore.
4. Pentru bezea, apa și zahărul se pun pe foc 5 minute și apoi se toarnă peste albușuri amestecând mereu cu
mixerul. Se mărește viteza mixerului și se amestecă încă 10 minute. Se pune apoi cu un poș peste crema de
lămâie din tartă. Se pune la cuptor să se rumenească. Se servește ornată cu lămâie și mentă.