Ingrediente:

Pentru blat:

● 250 g biscuiți sfărâmicioși
● 45 g unt topit

Pentru crema de lamâie verde:

● 3 gălbenușuri

● coaja rasă de la 2 lămâi verzi
● 400 ml lapte condensat dulce
● 150 ml suc de lămâie verde

Pentru bezea:

● 4 albușuri

● 25 g zahar

● 2 ml oțet din vin alb

1. Biscuiții se fărâmițează și se amestecă cu untul topit, se așază în tava de copt și se îndeasă bine cu dosul unei
linguri. Se dă la cuptor pentru 8 minute.
2. Pentru crema cu lămâie, se bat gălbenușurile cu laptele, sucul de lămâie verde și coaja rasă pentru a obține o
cremă spumoasă.
3. Se scoate tava cu blatul de la cuptor, se pune crema de lămâie și se dă din nou la cuptor pentru 8-10 minute.
4. Se face bezeaua prin amestecarea albușurilor cu zahărul și oțetul, iar când spuma este fermă se pune într-un poș,
se scoate tava din cuptor și se eliberează mici cantități. Se lasă la cuptor până ce este fermă bezeaua, și nu maronie.