Ingrediente:

Pentru stratul de bază:

● 200 g biscuiți sfărâmicioși
● 60 g unt

Pentru caramel:

● 180 g zahăr
● 110 g unt sărat
● 200 ml smântână
● 2-3 banane
● un praf sare

Pentru stratul de servit:

● 250 g mascarpone
● 250 ml frișcă lichidă
● 80 g zahăr pudră

Pentru servit:

● ciocolată

1. Se pregătește întâi caramelul, pentru care untul, zahărul și un praf de sare se pun pe foc, se adaugă 2-3 linguri de apă și se lasă la topit, amestecând cu o lingură de lemn. Când amestecul devine colorat și zahărul s-a topit, se trage de pe foc și se pune smântâna, întâi o cantitate mică și apoi toată. Se amestecă bine, se repune pe foc pentru un clocot și apoi se lasă la răcit.
2. Biscuiții se mărunțesc, se amestecă bine cu unt topit și se tapetează o formă de copt cu acest amestec. Se lasă 12 minute la cuptor și apoi, după completa răcire, se toarnă caramelul.
3. Se așază un strat de felioare de banane și se dă la frigider pentru două ore.
4. În momentul servirii, mascarpone se amestecă cu frișca lichidă și se mixează cu zahărul. Se întinde amestecul peste stratul de banane și se servește cu ciocolată rasă deasupra.

Sursa foto: Shutterstock