Ingrediente:

Pentru bază:

  • 100 g unt topit
  • 250 g biscuiți digestivi
  • Pentru sosul caramel:

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr brun
  • 400 ml lapte condensat
  • Pentru umplutură:

  • 4 banane
  • 300 ml frișcă lichidă dulce
  • 50 g ciocolată rasă
  • 1. Se fărâmițează biscuiții foarte fin, se pun într-un vas și se toarnă untul topit. Se amestecă, se pune compoziția într-o formă, se îndeasă bine cu o lingură și se dă la rece pentru 10 minute.
    2. Pentru sosul caramel, untul și zahărul se topesc într-o tigaie și, după ce s-a dizolvat zahărul, se adaugă laptele condensat. Se lasă să ajungă la punctul de fierbere, amestecând.
    3. Se toarnă apoi sosul caramel peste baza răcită, se lasă să se răcească și se dă la frigider pentru o oră.
    4. Se pune apoi un strat de banane, se bate frișca și se întinde peste tartă și se garnisește cu banane și ciocolată răzuită.

    Sursa foto:Shutterstock