Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 ml apă
  • 170 g margarină
  • un praf sare
  • Pentru umplutură:

  • 250 g dovleac curățat de coajă
  • un praz
  • 250 g brânză feta
  • o lingură ulei
  • puțin cimbru
  • 1. Prazul se taie rondele, pastrând puțin și din partea verde, și se pune la călit în ulei. Dovleacul se taie felii cât se poate de subțiri și se pun și ele în tigaie lângă praz. Se lasă 10 minute.
    3. Aluatul, obținut prin amestecarea până la omogenizare a tuturor ingredientelor, se așază în tava mare a aragazului tapetată cu hârtie de copt. Se pun prazul și feliile de dovleac.
    4. Se fărâmițează brânza și se așază deasupra, se presară cimbru și se aduc marginile spre interior, formând, pe cât posibil, o tartă rotundă.
    5. Se lasă la cuptor 30 de minute.

    Sursa foto:Shutterstock