Ingrediente pentru tartă aperitiv cu cașcaval și ciuperci:
Pentru aluat:
● 300 g făină
● 100 ml ulei
● un ou
● o linguriță sare
● 4 linguri apă rece
Pentru umplutură:
● 350 g telemea
● 50 g cașcaval
● 10 ciuperci mici
● 100 ml smântână de gătit
● o legătură pătrunjel
1. Pentru aluat, se amestecă bine toate ingredientele, se frământă aluatul obținut 2-3 minute, apoi se pune la rece, 30 de minute.
2. Aluatul se întinde pe masa de lucru și se transferă apoi în tava de copt tapetată cu hârtie.
3. Se pun ciupercile tăiate felii sau întregi și pătrunjelul spălat și tăiat mărunt, apoi brânza tăiată cubulețe.
4. Se toarnă smântâna, se rade cașcavalul și se lasă la cuptor pentru 30 de minute.
Să încercați și tarta cu sfeclă roșie!
Sursa foto: Shutterstock