Ingrediente pentru tajine de chiftele cu ouă:

● un kg carne tocată

● 6 ouă

● 2 cepe

● 500 g roșii în bulion
● 4 lingurițe bulion

● 100 ml ulei

● 200 ml apă
● o linguriță chimen măcinat

● o linguriță boia dulce
● un praf piper alb

● un praf ghimbir măcinat
● un praf șofran

● un praf sare

● un praf scorțișoară
● pătrunjel sau coriandru

1. Carnea se sărează și se piperează și, cu mâna umedă, se modelează chiftelele. Toate condimentele se pun în tajine (vasul de lut cu capac țuguiat), se adaugă pătrunjelul și bulionul.
2. Se pun roșiile și ceapa, uleiul și apa. Se acoperă și se lasă 5 minute să fiarbă la foc mare.
3. Se pun apoi chiftelele, se acoperă și se lasă la fiert 20 de minute. Se pun apoi ouăle, unul câte unul, se acoperă și se mai lasă la fiert până ce se pregătesc și ouăle.

Mai vreți să încercați o rețetă deosebită de chiftele? Dacă da, vă recomand aceste chiftele de pește!