Ingrediente

  • 125 g făină
  • 60 ml lapte
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 50 g cașcaval
  • 2 ouă
  • boia
  • o ceapă rosie
  • 1. Pentru a face tăieței nemțești se amestecă făina cu sarea, piperul și nucșoara.
    2. Se bat ouăle, se adaugă laptele și apoi se toarnă peste făină. Se amestecă și se face un aluat care se trece prin răzătoarea cu ochiuri mari.
    3. Se fierb 5-8 minute tăiețeii în apa clocotită și apoi se scurg foarte bine.
    4. Într-o tigaie cu unt se pune ceapa la călit, se toarnă apoi peste tăiețeii puși într-un vas de cuptor. Se pune deasupra și cașcavalul ras, un praf de boia și se dă 10 minute la cuptor.

    Sursa foto: Shutterstock