Ingrediente:

  • o pungă tăieței de orez chinezești
  • 100 g mușchi de porc
  • 5 creveți decongelați
  • 3 căței usturoi
  • 200 g varză
  • 1/2 morcov
  • 2 fire ceapă verde
  • o lingură sos de soia
  • o lingură sos de stridii
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 2 linguri apă
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • 1. Tăiețeii se pun în apă fierbinte și se lasă 5 minute. Apoi, se trec de mai multe ori sub jet de apă rece și se pun la scurs.
    2. Într-o tigaie încăpătoare, se încinge uleiul și se călește usturoiul tăiat mărunt până ce devine maroniu, fără să se ardă.
    3. Se pun carnea de porc tăiată fâșii subțiri, creveții, se amestecă și se țin pe foc 2 minute. Se adaugă morcovul ras și varza tăiată fideluță. Se adaugă sosurile de soia, de stridii, tăiețeii, sarea și apa.
    4. Se ține totul la foc mare amestecând încă 5 minute. Se pune ceapa verde tăiată mai mare, se trage de pe foc
    și se servește.

    Sursa foto: Shutterstock