Ingrediente:

  • 10 ardei grași galbeni
  • 100 ml suc de roșii
  • 6 roșii galbene
  • 2 castraveți mici
  • 2 fire ceapă verde
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri oțet din vin alb
  • un pic de sos picant, după gust
  • sare
  • piper
  • >h2>Pentru servit:

  • un ardei galben
  • 100 g brânză telemea
  • 1. Sucul de roșii se toarnă în pungile de făcut cuburi de gheață și se lasă în congelator.
    2. Între timp, ardeii se coc fie pe tablă, fie la cuptor, se scot într-un vas, se presară cu sare, se lasă puțin și apoi se curăță de pielițe și semințe.
    3. La robot se pun ardeii, ceapa, roșiile galbene, castraveții, toate tăiate cuburi mici. Se mixează adaugând ulei și oțet.
    4. Se pun sosul picant, sarea și piperul și se dă la rece. Această supă se servește cu ardeiul și brânza tăiate cubulețe și cu câte un cub de suc de roșii, în fiecare bol.

    Sursa foto: Northfoto/Colorise