Ingrediente pentru supă din Maroc:

● 100 g năut înmuiat cu o seară înainte sau din conservă
● 150 g carne vită
● 2 tije țelină

● o ceapă
● o legătură coriandru

● o legătură pătrunjel
● 1/2 linguriță curcuma

● 1/2 linguriță ghimbir
● 1/2 linguriță piper

● 50 g făină plus 2 linguri apă
● 50 g linte

● 2 linguri ulei
● 700 ml suc de roșii

● 2 litri apă
● 2 lingurițe sare
● sucul unei jumătăți de lămâie

1. În oala de fiert sub presiune se pun uleiul, ceapa, carnea tăiată mărunt, țelina și pătrunjelul.
2. Se pun lintea și năutul (dacă este înmuiat, dacă e din conservă se pune la urmă), sucul de roșii și condimentele. Se toarnă și cei doi litri de apă, se pune capac și se lasă la fiert 30 de minute.
3. Făina se desface cu apă și, odată ce năutul și lintea au fiert, se toarnă aluatul în apă și se mai lasă 5 minute pe foc.
4. Apoi, se pun sucul de lămâie, coriandrul și pătrunjelul și se servește.

Uite, aici este și rețeta cea mai bună de falafel…poate vrei să încerci!