Ingrediente

  • 1 piept de pui și 2 copane
  • un morcov
  • o rădăcină pătrunjel
  • o ceapă
  • 2-3 cartofi
  • o felie rădăcină țelină
  • un ardei gras roșu
  • Pentru găluște

  • 2 ouă
  • 2 linguri griș
  • sare si 1 linguriță ulei
  • 1. Carnea se pune la fiert în 2 litri de apă rece cu sare.
    2. Se pun apoi legumele tăiate mărunt și ceapa întreagă.
    3. Se lasă pe foc până ce legumele sunt fierte și, între timp ouăle se separă în albuș si gălbenuș. Se bat albușurile cu furculița până se fac spumă. Gălbenușurile se amestecă cu sarea și uleiul până se omogenizează toate ingredientele. Se amestecă ușor alușurile cu gălbenușurile, se adaugă grișul in ploaie și se lasă să se odihnească 10 minute amestecul cu griș.
    4. Când legumele și carnea sunt aproape fierte, se scoate ceapa, se pune ardeiul gras tăiat cubulețe, se ia cu lingurița din amestcul de gris și se pune în oală, formând găluștele. Înainte de a adăuga găluștele în oală, focul se dă aproape de minim. Se mai lasă 10 minute la fiert.

    Sursa foto:Shutterstock