Ingrediente pentru supă daneză cu praz:

● 2 bucăți praz

● un bulb fenicul

● o ceapă
● 3 căței usturoi

● 2 cartofi medii
● un cub concentrat legume

● o linguriță praf curry
● o lingură ulei

● piper
Pentru servit:
● cașcaval ras

● 2 felii șuncă

1. Ceapa se pune la călit în ulei în oala de fiert supa.
2. Pentru această supă daneză cu praz, prazul se taie în două pe lung, se trece sub jet de apă rece, se taie și se pune alături de ceapă. Se acoperă și se lasă să se înăbușe.
3. Se spală și se taie bulbul de fenicul, se taie felii și se adaugă în oală, apoi se pun cartofii și usturoiul. Se adaugă cubul de concentrat și praful de curry.
4. Se lasă 30 de minute la fiert, se mixează și se aduce la masă cu cașcaval ras deasupra și șuncă tăiată cubulețe. Pentru un desert danez îți recomandăm clătite daneze!