Ingrediente
►8 cartofi ►2 cepe mari
►un cățel usturoi
►o țelină mare ►un păstârnac
►o rădăcină pătrunjel
►o legătură tarhon ►sare
►piper ►o lingură unt
►o lingură ulei de măsline
►100 g brânză Cedar
►crutoane aromate
►50 g unt ►1-2 linguri tarhon uscat și măcinat
1. Se curăță și se spală cartofii, ceapa, usturoiul și albitura. Toate se pun la fiert într-o oală, cu apă, sare și o lingură de ulei. Se acoperă oala cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mic.
2. Separat, se pregătesc crutoanele aromate. Se taie bagheta cubulețe, care se stropesc cu unt topit și se presară tarhon uscat și măcinat. Se bagă în cuptorul cald și se lasă să se rumenească.
3. Se verifică dacă au fiert legumele. Dacă au fiert, se scot cu spumiera într-un bol, ceapa se aruncă iar restul se pasează cu blenderul. Pasta de legume se amestecă cu zeama în care au fiert.
4. Se mai dă în câteva clocote și, spre final, se adaugă brânza Cedar tăiată cubulețe, se servește cu crutoanele aromate și se ornează cu tarhon proaspăt, tăiat mărunt.