Ingrediente
►un kg cartofi
►200 g telemea de oaie
►150 g brânză de vaci
►3 linguri smântână
►75 g unt ►200 ml lapte
►2-3 ouă ►3 roşii cherrry
►2-3 fire ceapă verde
►2-3 crenguțe cimbru verde
►3 linguri pesmet
1. Se spală cartofii bine și se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă, se lasă să se răcorească și se curăță de coajă. Se pun într-un bol de plastic și se pasează cu blenderul.
2. În piureul de cartofi, se adaugă untul, smântâna și laptele călduț. Se pune sare, după gust, și se obține o cremă fină. Se bat ouăle spumă cu un praf de sare și cimbru.
3. Telemeaua de oaie se rade pe răzătoarea mică și se amestecă cu brânza de vaci și cu ouăle bătute spumă. Crema de brânză se toarnă peste piureul pufos și se omogenizează.
4. Se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, sare, dacă mai este nevoie, și se toarnă în tava tapetată cu unt și cu pesmet. Se bagă în cuptorul preîncălzit și, după ce s-a rumenit, se servește ornată cu roșii cherry și cimbru tocat mărunt.