● 125 g unt
● 2 ouă

● 3 linguri apă rece

Pentru umplutură:

● 500 g cireșe

● 2 linguri zahăr
● 2 linguri amidon
● esență de migdale

Pentru ornat:

● zahăr pudra
Preparare:
1. Cireșele curățate de sâmburi se pun la fiert cu zahăr și 100 ml apă. Se lasă 10 minute și, când au scăzut, se pun amidonul și esența și se mai fierb 2-3 minute amestecând. Se lasă deoparte.
2. Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea, 100 g unt, ouăle și apa. Se face un aluat care se lasă la rece pentru două ore.
3. Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul într-o foaie subțire, se unge cu unt topit și se pun cireșele.
4. Se rulează, se transferă în tava unsă cu unt și se coace 40 de minute. Se servește cu zahăr pudră deasupra.

 

Sursa foto:Shutterstock