Ingrediente pentru spumă de vanilie cu mac și mango:
Pentru spumă:
● 2 ouă
● 50 g cremă de brânză
● 1/2 lingură făină
● 1/2 linguriță esență de vanilie
● o lingură semințe de mac
● 2 foi gelatină
● 4 linguri frișcă lichidă
● 45 g zahăr
● un plic zahăr vanilinat
● un praf sare
Pentru stratul de mango:
● un fruct de mango bine copt
● sucul unei 1/2 de lămâie
Pentru servit:
● un mango
● afine
● frunze de mentă
1. Se pune gelatina la înmuiat în apă rece.
2. Pe foc se pun gălbenușurile cu brânza, frișca lichidă, făina, vanilia și semințele de mac. Se amestecă cu telul pe foc până ce dă în clocot și amestecul devine gros.
3. Se trage de pe foc, se adaugă gelatina bine scursă și se amestecă pentru a o dizolva. Se lasă la răcit și se bat albușurile cu un praf de sare. Când spuma începe să se întărească, se adaugă cele două tipuri de zahăr, puțin câte puțin și apoi se pune peste crema cu gelatină.
4. Se repartizează în cupe, se curăță un fruct de mango și se mixează cu sucul de lămâie și apoi se toarnă peste spuma cu vanilie. Se lasă la rece pentru o oră și se servește cu al doilea fruct de mango tăiat cubulețe, afine și frunzulițe de mentă.
Sursa foto:Shutterstock