Ingrediente:
Pentru spuma de ciocolată neagră:
►100 g ciocolată neagră
►2 ouă
►20 g zahăr
►20 g unt
Spuma de ciocolată cu lapte:
►125 g ciocolată cu lapte
►2 ouă
►20 g unt
►15 g zahăr
Spuma de ciocolată albă:
►140 g ciocolată albă
►2 ouă
►20 g unt
►15 g zahăr
PENTRU DECOR:
►100 G CIOCOLATĂ NEAGRĂ
►FRUCTE
1. Întâi se prepară spuma de ciocolată neagră, pentru care se topesc ciocolata şi untul, se trag de pe foc, se lasă puţin să se răcorească şi se adaugă gălbenuşurile. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi apoi se amestecă în compoziţia cu ouă. Se varsă într-un pahar şi se dă la rece pentru o oră.
2. Între timp, se prepară spuma de ciocolată cu lapte, pentru care se topesc ciocolata cu lapte şi untul, se trag de pe foc, se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă. Albuşurile se bat spumă cu zahăr, se amestecă cu crema de gălbenuşuri şi se toarnă peste cealaltă spumă neagră. Se lasă la rece pentru alte 60 de minute.
3. Spuma de ciocolată albă se prepară la fel cu celelalte, se toarnă în pahar şi se lasă la frigider pentru două ore.
4. După prima oră, se scot paharele şi se toarnă un strat subţire de ciocolată topită. Se continuă refrigerarea pentru încă o oră. Se servesc cu fructe.