Ingrediente spumă de ciocolată albă:

  • 200 g ciocolată albă
  • 3 albușuri
  • 250 ml frișcă lichidă
  • un praf sare

Pentru cupe

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 50 ml frișcă lichidă
  • 50 g zmeură

1. Se rupe ciocolata albă bucăți și se pune la topit la bain-marie.
2. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, iar frișca lichidă se bate și ea spumă.
3. Ciocolata topită se amestecă ușor cu frișca bătută și spuma de albuș.
4. Într-o crăticioară se topește ciocolata amăruie împreună cu frișca lichidă, apoi se toarnă pe pereții unor forme de brioșe de silicon, care se dau la rece, pentru a se întări.
5. Se repartizează amestecul de ciocolată albă în cupele tapetate cu ciocolatî amăruie scoase de la frigider, după care se dau din nou la rece, pentru 4 ore. Înainte de a servi, se scot cu grijă din forme și se decorează cu zmeură.

Sursa foto:Shutterstock

 

Citește și: Mousse de lămâie