►4 medalioane de somon
►1-2 lămâi
►o legătură pătrunjel
►50 g unt ►sare 
►piper negru măcinat
►o ceapă albă
►500 g sparanghel
►2-3 linguri ulei de măsline
►2 lingurițe oțet balsamic
►o lingură zahăr
►20 ml vin alb dulce
1. Somonul se trece printr-un jet de apă rece și se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant. Se unge cu untul topit, se condimentează cu sare și piper și se lasă aproximativ o oră la frigider.
2. Sparanghelul se spală bine și se strânge în 2-3 mănunchiuri. Se pune să fiarbă în apă clocotită cu sare și cu o linguriță de ulei. Se lasă 30 de minute. Se scoate apoi într-o sită, ca să se scurgă.
3. Se încinge grătarul, se unge cu ceapă, și se așază somonul. Se lasă 8-10 minute pe fiecare parte să se rumenească. Se prepară sosul din ulei, vin alb, zahăr, oțet balsamic, sare și piper.
4. Se amestecă bine și se lasă la macerat, în frigider. După ce s-a făcut somonul, se pune sparanghelul fiert și se stropește cu sosul preparat în prealabil. Somonul se servește ornat cu pătrunjel verde.