Ingrediente
►4 medalioane somon
►150 ml vin alb demisec
►2 dovlecei
►2-3 morcovi
►4 cartofi cu coajă roșie
►sare
►piper alb
►50 g unt
►2 lingurițe ulei de măsline
►o ceapă albă sau o legătură de
►ceapă verde
►un fir de praz
►o lămâie
►o crenguță cimbru proaspăt
1. Se spală cartofii și se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se lasă să se răcească și se curăță de coajă. Se taie rondele subțiri și se rumenesc în unt.
2. Se rad morcovii pe răzătoarea mică, dovleceii se spală și se taie feliuțe, apoi se călesc împreună cu cartofii. Se condimentează cu sare și piper și se bagă în cuptorul cald.
3. Separat, se spală bucățile de somon, se șterg și se pun în tavă. Se condimentează cu sare, piper și cimbru și se acoperă cu un strat de ceapă și praz tăiate fâșii. Se stropesc cu ulei și se bagă în cuptor.
4. Spre sfârșit, se stropește somonul cu vin și se adaugă legumele gratinate. Se mai lasă 10 minute în cuptor și se servește cu lămâie și cimbrișor.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/09/marius-elisei-a-aratat-o-pe-noua-iubita.jpg)