Ingrediente:

  • 4 felii carne de vițel
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • 100 g pesmet fin
  • 150 g unt
  • sare
  • piper
  • lămâie pentru servit
  • Pentru garnitură:

  • cartofi copți
  • 1. Carnea pentru șnițel vienez se bate cu ciocanul, se sărează și se piperează pe ambele părți.
    2. Într-o farfurie se pune făina, în alta se pune pesmetul, iar ouăle se bat într-o altă farfurie.
    3. Fiecare bucată se trece prin făină, apoi prin ouă, după care prin pesmet și se pun la prăjit în unt topit.
    4. Se întorc cu o spatulă, nu cu furculița și se aduc la masă cu lămâie și garnitură de cartofi copți.

    Sursa foto:Shutterstock

    Vezi şi şnițel vienez – cum a apărut și cu ce este deosebită rețeta de șnițel vienez!