Ingrediente
400 g carne de vițel
sare grunjoasă
piper negru măcinat
cimbru măcinat
4 ouă
2 linguri muștar
o lingură smântână
o lingură unt topit
2-3 linguri făină
4-5 linguri pesmet alb
un praf usturoi

Mod de preparare șnițel vienez:

1. Se taie carnea de vițel felii subțiri, care se bat cu ciocanul de șnițele.
2. Se condimentează cu sare și piper, se stropesc cu unt topit și se pun la rece.
3. Se bat ouăle spumă. Se adaugă muștarul, untul, sarea, piperul, cimbrul, praful de usturoi și smântâna.
4. Se bat bine cu mixerul și se trec bucățile de carne prin această compoziție. Se dau apoi prin făină și pesmet și se pun să se prăjească în uleiul încins. Fiecare șnițel în parte se scoate, se lasă să se scurgă pe un șervet absorbant și se servește cu lămâie.

Sursă foto: 123rf.com