Ingrediente
Pentru aluat:
10 g drojdie uscată
50 g zahăr
185 g făină
80 ml apă
2 ouă
2 linguri smântână
115 g unt
coaja rasă a unei portocale
un praf sare
Pentru sirop:
120 ml apă
170 g zahăr
o păstaie vanilie
200 ml vin alb foarte dulce
2 linguri lichior de portocale
Pentru servit:
fructe
frișcă naturală
Mod de preparare:
- Pentru aluat, apa și smântâna se amestecă, se pun pe foc și când ajung la punctul de fierbere se ia vasul de pe foc. Se presară drojdia și se lasă așa, fără a amesteca, timp de 5minute.
- Apoi, se adaugă făina și se mixează, se pun ouăle și se mixează 2 minute. Se adaugă coaja de portocale și sarea și apoi, treptat, untul. Se mai mixează trei minute. Se acoperă și se lasă aluatul 30 de minute să crească.
- Se face siropul prin fierberea apei, a zahărului și a păstăii de vanilie tăiată în două și, după ce s-a dizolvat zahărul, se toarnă vinul și se trage de pe foc. Se adaugă lichiorul.
- Aluatul se pune în forme de copt unse și tapetate cu făină și se coace 35 de minute. Se lasă la răcit, se taie un capac, se însiropează și se umple, după gust, cu frișcă și fructe.
Sursă foto: shutterstock