► Ingrediente
► 60 foi viță murate
► sare
► un kg carne tocată
► piper măcinat și boabe
► un ou
► o legătură mărar
► o legătură pătrunjel
► 3 cepe albe
► 3 linguri orez cu bobul rotund
► 500 ml borș
► 300 ml suc de roșii
► o legătură leuștean

► Preparare:
1. Carnea tocată se pune într un bol, se adaugă verdeața și ceapa călită în prealabil. Se pun oul, orezul ales și spălat,  sare și piper, după gust.
2. Compoziția se amestecă bine și apoi se umplu foile.
3. Pe fundul oalei se toarnă ulei și se pun frunze de leuștean și foi de viță, apoi se aranjează sarmalele circular.
4. Separat, se fierbe borșul, apoi se toarnă peste sarmale, se mai adaugă apă cât să le acopere și se pun să fiarbă la foc potrivit. Spre sfârșit, se adaugă sucul de roșii.