► Ingrediente
► 60 foi de viţă mai mici
►350 g orez cu bobul lung
►3 cepe
►300 g ciuperci
►o legătură mărar
►sare
►piper negru măcinat şi boabe
►un litru suc de roşii
►30 ml ulei
►rozmarin verde

► Preparare:
1. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie solzişori. Se căleşte în ulei. Se adaugă ciupercile spălate şi curăţate şi se înăbuşă.
2. După ce s-au pătruns
ciupercile, se pune orezul şi se
adaugă puţină apă. Se perpe-
lesc 5 minute şi se dau deo-parte. Se presară mărarul tocat mărunt, sare şi piper.
3. Se amestecă bine compoziţia şi se umplu foile de viţă. Se aşază în tavă, se acoperă cu sucul de roşii şi rozmarinul şi se fierb la foc redus. Se servesc ornate cu rozmarin.