Ingrediente sarmale de porc:
una – două varze mari, murate
un kg carne tocată de porc
300 g slănină afumată
o bucată piept de porc
2 cârnați afumați
2 cepe
100 g orez cu bob rotund
un morcov
50 ml ulei
2 foi dafin
o crenguță cimbru uscat
250 ml vin
sare
piper
Mod de preparare sarmale de porc:
- Varza se desface foaie cu foaie, se gustă și dacă este prea sărată se pune în apă rece. Se taie nervurile pentru a obține foi care să se poată rula.
- Ceapa tăiată mărunt și morcovul trecut putin răzătoare se călesc în ulei și, după ce s-au înmuiat, se adaugă și orezul. Se lasă 10 minute împreună să se umfle orezul. Se taie slănina cuburi cât mai mici.
- Se amestecă orezul cu carnea, se frământă bine, se potrivește de sare și piper și se înfășoară sarmale punând în mijlocul cărnii câte o bucățică de slănină. Pe fundul vasului de fiert se pun foile de varză care nu au putut fi folosite la înfășurat și se așază sarmalele circular.
- Printre sarmale se așază foi de dafin, pieptul de porc și bucăți de cârnați. Se toarnă vinul, se pune capac și se lasă la cuptor pentru 3 ore, la foc mic.
Nu rata o rețetă de sarmalute traditionale! De asemenea, frunza de viţă de vie oferă un gust specific sarmalelor şi, dacă îţi place o astfel de aromă, poţi încerca aceste reţete de sarmale în foi de viţă.
Sursă foto: shutterstock
Iată și care este cea mai bună rețetă de sarmale în foi de varză murată