Eram convinsă că știu să fac cele mai bune sarmale de porc . Până le-am gustat pe acestea, făcute de mama unei prietene. Nebunesc gustul, iar la ingredientul secret din mijlocul sarmalei nu mă gândisem niciodată!

Ingrediente sarmale de porc:

una – două varze mari, murate

un kg carne tocată de porc

300 g slănină afumată

o bucată piept de porc

2 cârnați afumați

2 cepe

100 g orez cu bob rotund

un morcov

50 ml ulei

2 foi dafin

o crenguță cimbru uscat

250 ml vin

sare

piper

Mod de preparare sarmale de porc:

  1. Varza se desface foaie cu foaie, se gustă și dacă este prea sărată se pune în apă rece. Se taie nervurile pentru a obține foi care să se poată rula.
  2. Ceapa tăiată mărunt și morcovul trecut putin răzătoare se călesc în ulei și, după ce s-au înmuiat, se adaugă și orezul. Se lasă 10 minute împreună să se umfle orezul. Se taie slănina cuburi cât mai mici.
  3. Se amestecă orezul cu carnea, se frământă bine, se potrivește de sare și piper și se înfășoară sarmale punând în mijlocul cărnii câte o bucățică de slănină. Pe fundul vasului de fiert se pun foile de varză care nu au putut fi folosite la înfășurat și se așază sarmalele circular.
  4. Printre sarmale se așază foi de dafin, pieptul de porc și bucăți de cârnați. Se toarnă vinul, se pune capac și se lasă la cuptor pentru 3 ore, la foc mic.

Nu rata o rețetă de sarmalute traditionale!

Sursă foto: shutterstock

Iată și care este cea mai bună rețetă de sarmale în foi de varză murată