Ingrediente:
Pentru cremă:
►4 gălbenușuri
►200 g zahăr
►4 linguri cafea
►2 linguri lichior de cafea
►2 linguri rom natural
►2-3 plicuri gelatină
►600 ml lapte
►400 ml frișcă naturală
►un pachet pișcoturi
Pentru sirop:
►200 g zahăr
►300 ml apă
►2 linguri cafea
►un plic zahăr vanilat
►15 ml rom natural
►coaja de la o portocală
►2-3 portocale confiate pentru ornat
Mod de preparare:
1. Se pune pentru început gelatina în apă rece și se lasă să se topească. Între timp, se bat ouăle cu zahărul, cafeaua și vanilia. Se adaugă un praf de sare și se mixează bine. Se toarnă laptele și se pun să fiarbă la foc mediu sau la baie de aburi.
2. Se adaugă, la final, gelatina și se amestecă continuu să nu se lipească. Se lasă la rece, apoi se amestecă cu frișca bătută în prealabil. Crema se lasă la rece, acoperită cu o folie de plastic.
3. Separat, se prepară siropul. Se topește zahărul, se adaugă cafeaua și apa. Se pun să fiarbă și, după ce a clocotit aproximativ 20 de minute, se oprește focul și se adaugă lichiorul, coaja de portocală și romul. Siropul se lasă câteva minute să se răcească.
4. Crema de şarlotă se răstoarnă pe un platou și se îmbracă cu pișcoturile înmuiate în siropul de cafea. Se ornează cu felii de portocale.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/06/trupul-lui-stephen-pelger.jpg)